G-Power BMW M5 Hurricane GS – Najbrže vozilo na svetu pogonjeno na autogas

Hurricane GS na autogas

G-Power BMW M5 Hurricane GS – Najbrže vozilo na svetu pogonjeno na autogas

G-Power BMW M5 Hurricane GS – Najbrže vozilo na svetu pogonjeno na autogas!
Deo dva. Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi kažu neki dečkići

Naravno, i ovo je jedan iz serije članaka koji će služiti da nervira “dečkiće”  koji se kunu u benzin 🙂

Hurricane GS na autogas

 

Sa maksimalnom brzinom od 333 km/h i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 4.6 sekunde, čudovište koje je kreirao G-Power preuzima tron od AC-Schnitzerovog E92 Serije 3 Kupe GP3.10 vozila koje je postavilo standarde sa svojom maksimalnom brzinom od 381.1 km/h i na poziciji bez premca se zadržalo skoro četiri godine.

 

 

 

G-Power hurricane motorni prostor

 

Ovaj automobil dokazuje da “zeleni” automobili ne znače po pravilu i manjak performansi. Takođe, svi oni koji tvrde da se gubi na peformansama kada se instalira sistem tečnog naftnog
gasa sada su ostali bez agrumenata.

S85 V10 motor uparen je sa SKII paketom sa TNG konverzijom, dva ASA superpunjača, interkulerom i remapiranim ECU. Finalni rezultat je snaga od 650 konja i obrtni momenat od 650 Nm.

 

 

 

Automobil na autogas

 

Prednosti ovakve vrste automobila u višestruke. Neke od njih su cena TNG-a koja je za oko 50% manja u odnosu na litru benzina i emisija štetnih gasova koja je upotrebom gasa smanjena za 15%.

 

 

 

 

Sve ovo je naravno iluzija jer mi nemamo para da kupimo ni opremu za gas za ovakav auto jer košta  mnogo više nego prosečan auto koji se kod nas kupuje ali je dobro da se zna da može 🙂

Share this post